Eigenaar Partner Logistics wil miljoenen zien van ABN Amro

Logistiekprofs op 30 August 2016

Bram Hage, eigenaar van het bedrijf Partner Logistics dat in 2012 failliet ging, eist meer dan 200 miljoen van ABN Amro. Volgens de ondernemer heeft de bank samen met twee andere aandeelhouders samengespannen om zo het bedrijf van Hage de afgrond in te drijven. Dat meldt NRC Handelsblad naar aanleiding van processtukken in handen van de krant. 

De ondernemer heeft een claim ingediend van 205,5 miljoen euro. Volgens de eigenaar heeft de bank het koelvriesbedrijf, dat diepvriesproducten opsloeg en distribueerde, tot faillissement gedwongen. Zij wilden, volgens Hage, op die manier de aandelen in handen krijgen zodat het bedrijf met winst kon worden verkocht.

Partijen lijnrecht tegen over elkaar
Partner Logistics was voorheen klant bij zakenbank MeesPierson. Die bank ging later op in ABN Amro. Volgens de advocaat van Hage ging het vanaf dat moment mis. De advocaat claimt dat de bank kredieten blokkeerde en leningen opeiste waardoor het bedrijf in financiële problemen kwam en in 2012 failliet ging. Omdat de leningen werden opgenomen door ABN Amro, werd de bank de grootste aandeelhouder van het failliete bedrijf. Volgens de advocaat was dit een vooropgezet plan. De advocaat van ABN Amro schrijft in het verweer dat dit niet klopt. Partner Logistics zou bijna 400 miljoen aan schulden hebben gehad, met een jaarlijks bedrijfsresultaat van slechts 15 miljoen euro. De bank zou zelfs verlies hebben geleden door het faillissement van de het bedrijf.

Bedrijf staat te koop
Partner Logistics had ongeveer 400 medewerkers in dienst en werd in 2010 op een waarde van ongeveer 242 miljoen geschat. 

Redactie LogistiekProfs