Effectieve netto huur logistiek in de lift

Logistiekprofs op 28 October 2016

De effectieve netto huur van de Europese logistieke markt is in het eerste kwartaal met 0,72 procent gestegen. Dat blijkt uit een rapport van BNP Paribas Real Estate over 46 markten in negentien Europese landen.

De index laat de wijzigingen in de effectieve netto huur per land zien. Groeimarkten zijn onder meer de Midlands in het Verenigd Koninkrijk, Barcelona en Boedapest. De huurincentives bleven in de afgelopen zes maanden stabiel. In Nederland trad er in het eerste kwartaal van dit jaar geen verandering op in de prime huurprijzen en incentives. “De leegstand is lager dan ooit en er zijn volop ontwikkelingen in de markt met nieuwe logistieke complexen in aanbouw als resultaat”, aldus Sicco Posthumus, ceo BNP Paribas Real Estate in Nederland.

Zweden kent het kleinste verschil tussen de bruto huurprijzen en de effectieve netto huur. Het grootste verschil is in Polen te vinden. Volgens BNP Paribas heeft het Brexit-referendum vooralsnog weinig invloed op de industriële en logistieke markten, vooral dankzij de aanhoudende stabiele groei van e-commerce.

Redactie LogistiekProfs