Eerste LSCM nascholingspunten verdiend op congres Succesvol Supply Chain Implementeren
21.06.2017 | Branchenieuws

Eerste LSCM nascholingspunten verdiend op congres Succesvol Supply Chain Implementeren

De eerste punten voor classificatiesysteem LSCM zijn uitgedeeld. Het congres Succesvol Supply Chain Implementeren dat gisteren in Zwolle plaatsvond leverde bezoekers vijf punten op. Met deze punten laat de logistiekeling zien dat hij aan nascholing doet en zo op niveau blijft. 

Organisatoren BLMC en de Hogeschool Windesheim hadden met het uitdelen van de permanente educatie (pe) punten een primeur in handen. "Dit is het eerste evenement waarbij de punten worden uitgedeeld. Wij zijn er als opleidingsinstituut erg blij mee", aldus Hans Baltjes, opleidingsmanager Logistiek en Economie. Bezoekers van het congres kunnen zich tot 20 oktober inschrijven bij het classificatiesysteem om hun punten te verzilveren. 

Meer inzicht in niveau logistiekelingen 
Het classificatiesysteem LSCM werd eind vorig jaar door de vereniging Logistiek management in het leven geroepen om meer inzicht te creëren in het niveau van logistiek professionals. De classificatiestructuur beoordeelt professionals in de logistiek en supply chain op hun opleidingsniveau, werkervaring, competenties en de mate waarin zij hun kennis up to date houden. Zij worden ingeschaald in de niveau's LSCM start, 1, 2, 3 of 4. Bedoeling is dat werkgevers zo in één oogopslag kunnen zien met welk type en welk niveau logistiekeling zij te maken hebben. 

Nascholingssysteem 
Om hetzelfde niveau te behouden in het classificatiesysteem moet de logistiek professional in vijf jaar 75 punten halen. Elk punt staat voor 1 uur relevante kennis. “Dat kan variëren van het bezoeken van een workshop op ICT & Logistiek tot het schrijven van inhoudelijk artikel", vertelde voormalig vLm-directeur Peter van der Sterre hierover. Het nascholingssysteem zou er ook voor moeten zorgen dat logistiekelingen trouwer blijven aan hun vakgebied. “Op het moment dat jij jaarlijks investeert in je carrière, ben je minder snel geneigd een carrièreswitch te maken.”

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren