'Eerste hyperloop over vijf jaar in gebruik'
19.10.2016 | Branchenieuws

'Eerste hyperloop over vijf jaar in gebruik'

Hyperloop One wil binnen vijf jaar in Dubai een Hyperloop bouwen waarmee ladingen tussen schepen en containerdepots snel vervoerd kunnen worden. Het bedrijf doet daarvoor mee aan het Dubai Future Accelerators Programme.

Dertig veelbelovende bedrijven hebben in dit programma drie maanden de tijd om een businessplan of prototype voor hun innovatie te ontwikkelen, zo schrijft DuurzaamBedrijfsleven. Daarvoor is maandelijks 1,8 miljoen euro beschikbaar. Na het traject kunnen overheden en investeringsmaatschappijen in de ideeën investeren. In het geval van Hyperloop heeft investeringsmaatschappij Dubai Holding een al investering van bijna 250 miljoen euro toegezegd.

Transportsysteem in luchtdrukbuis

Hyperloop is een transportsysteem in een luchtdrukbuis. In deze buis worden capsules geplaatst waarin goederen en/of mensen met hoge snelheid vervoerd kunnen worden door vacuüm. De maximumsnelheid die bij dit systeem behaald kan worden, moet rond de 1200 kilometer per uur gaan liggen.


hyperloopdubai.png
Hyperloop One illustreert het verschil in snelheid tussen verschillende vervoersmiddelen.

Minder uitstoot en sneller transport

Hyperloop One wil nog in 2020 een eerste hyperloop in de haven Jebel Ali in Dubai realiseren. Het bedrijf hoopt tijdens het traject van 3 maanden aan te kunnen tonen dat het transportsysteem kan leiden tot een betere doorstroom van transport en een flinke vermindering in de uitstoot van schadelijke gassen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren