Eerste eigen distributiecentrum voor Etrias
E-commerce 25.06.2020 | Branchenieuws

Eerste eigen distributiecentrum voor Etrias

E-tailer Etrias heeft een eerste eigen distributiecentrum in Boxtel geopend. De verhuizing vond plaats in de drukste tijd ooit voor Etrias. 'Een helse opgave', aldus de webwinkelketen. 

Etrias is een webwinkelketen van vijftig online speciaalzaken, zoals Pannenwinkel.com, Dekbedwinkel.com en Badkamerstore.nl. Ten tijde van de oprichting, negen jaar geleden, werden pakketten van Etrias vanaf de keukentafel ingepakt en verzonden. In de jaren daarna werd de logistiek uitbesteed aan e-Warehousing, een logistiek dienstverlener voor webwinkels. Nu Etrias jaarlijks meer dan 500.000 klanten bedient, is er voldoende schaalgrootte om een eigen distributiecentrum te openen. 

Centrale ligging

Het pand heeft een oppervlakte van 4.500 vierkante meter. Ook het hoofdkantoor van Etrias verhuist naar Boxtel. De e-tailer heeft gekozen voor een centrale ligging tussen Eindhoven, Tilburg en 's Hertogenbosch, om voldoende personeel uit deze steden aan te kunnen trekken. Daarnaast zijn de hubs van de twee belangrijkste logistiek partners, die van DHL in Zaltbommel en die van DPD in Oirschot, goed bereikbaar vanuit Boxtel.

Verhuizing in coronatijd

De verhuizing van 80.000 producten naar het nieuwe distributiecentrum in Boxtel stond in eerste instantie gepland in de rustigste tijd van het jaar. Door de coronacrisis kreeg Etrias het in deze periode ineens drukker dan ooit. Klanten kochten massaal producten voor in en om het huis. De webwinkel nam vijftig nieuwe medewerkers in dienst om bestellingen op tijd de deur uit te krijgen. Ondanks de extra mankracht liep de verhuizing met zes weken uit op de oorspronkelijke planning van veertien weken. 


Plaats een reactie (0)

Reageren