26.02.2015 | Branchenieuws

Een kijkje in de keuken van Amazon: harmonie tussen mens en robot

Het is al sinds afgelopen zomer in werking, maar nu pas open voor publiek: het gigantische fulfilment centrum van Amazon in de buurt van Seattle. Een fulfilment centrum dat vooral wordt gekenmerkt door robots. Niet alleen de welbekende oranje Kiva-robots rijden over de vloer; ook gigantische robots die pallets tillen en vervoeren weten er hun weg te vinden.

Het meest opvallend is toch wel de samenwerking tussen robot en mens. Er wordt vaak geroepen dat robots het werk van magazijnmedewerkers gaat overnemen, maar Amazon maakte deze week nog bekend 2500 extra werknemers nodig te hebben voor Amerikaanse 6 fulfilment centra. Ook in dit fulfilment centrum lijkt er nog genoeg plaats te zijn voor de 'echte' werknemer.

Interactie met de robots
"De robots nemen alleen het loop- en sjouwwerk van werknemers over", zegt Mike Roth, vice president bij de Noord Amerikaanse afdeling van Amazon. "Het maakt de werkzaamheden van ons personeel juist eenvoudiger. De robot brengt de spullen naar ze toe, terwijl een andere computer vertelt welke spullen ze moeten pakken. De robot rijdt vervolgens weg." Wordt het werk dan niet saaier voor het magazijnpersoneel? Volgens Roth niet. "Ze houden juist van de interactie met de robots. Het is de perfecte samenwerking."

Bekijk hieronder de foto's van het fulfilmentcentrum.

Afbeeldingen: Bizjournals.com

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren