ECT en Portbase gaan containerdata door iSHARE sneller delen
ICT 11.07.2019 | Branchenieuws

ECT en Portbase gaan containerdata door iSHARE sneller delen

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en port community platform Portbase zijn een pilot gestart om containerdata eerder te delen. Ze maken daarvoor gebruik van afsprakenstelsel iSHARE. 

De pilot wordt uitgevoerd in samenwerking met verladers Nature’s Pride en Total Produce. Zij werken met versproducten en hebben baat bij accurate informatie over de status van hun container tijdens het losproces op de terminal. 

Handmatig werk

In de huidige situatie krijgt een verlader of expediteur informatie van een terminal over een specifieke container pas na het invoeren van verschillende gegevens, waaronder een pincode. Deze informatie is niet standaard voor alle partijen beschikbaar omdat niet direct bekend is wie met wie informatie mag delen. Dat levert veel handmatig werk op en partijen beschikken vaak pas laat over deze pincode. 

Pilot iSHARE

In de pilot levert ECT container data eerder en veilig aan de verladers Nature’s Pride en Total Produce. Daarbij maakt ECT gebruik van data uit het port community systeem van Portbase. Met toestemming van de eigenaar van een container deelt Portbase informatie over de container met de terminal. ECT stelt vervolgens de informatie automatisch ter beschikking via een nieuw portal aan geautoriseerde gebruikers van de pilotdeelnemers. 

Voor het verlenen van toestemming en voor veilige identificatie maakt de pilot gebruik van de technische specificaties van iSHARE. Het afsprakenstelsel iSHARE, uit de koker van de Topsector Logistiek, stelt bedrijven in de logistiek in staat om data te delen op een uniforme en gecontroleerde manier.  ECT en Portbase hebben hun berichtenverkeer ingericht op basis van het afsprakenstelsel van iSHARE. Het afsprakenstelsel iSHARE, uit de koker van de Topsector Logistiek, stelt bedrijven in de logistiek in staat om data te delen op een uniforme en gecontroleerde manier. Plaats een reactie (0)

Reageren