EBay dropt ‘same-day delivery’

Logistiekprofs op 26 November 2014

EBay stopt met de mogelijkheid om bestellingen nog op dezelfde dag te laten bezorgen. Klanten konden via een applicatie, genaamd Now, voor de mogelijkheid kiezen om het pakketje op dezelfde dag thuis te ontvangen. Deze app is nu uit de App Store verwijderd.

Volgens het handelsplatform is de service te duur en wordt deze door de eBay-consument niet als noodzakelijk geacht. Same-day-delivery is volgens CEO John Donahoe meer van toepassing bij levensmiddelen. Het bedrijf wil zich nu meer gaan richten op click-and-collect, waarbij met afhaalpunten wordt gewerkt.

Reduceren kosten
EBay elimineert same-day delivery overigens niet helemaal. De etailer is momenteel aan het onderzoeken hoe de logistieke kosten van de service gereduceerd kunnen worden. De uitkomsten hiervan kunnen er toe leiden dat same-day-delivery wel weer op de website van eBay wordt aangeboden.

Grootse plannen
EBay begon in 2012 in San Francisco met het testen van same-day-delivery. Daarna werd de dienst in de rest van de VS uitgerold. EBay had eerder dit jaar nog grootse plannen voor same-day-delivery. Bedoeling was om het einde van 2014 op 25 markten actief te zijn met de app.