Duizenden pakketten te laat door acties PostNL-bezorgers

Logistiekprofs op 16 July 2015

Bij de PostNL depots liggen duizenden pakketten langer op hun eindbestemming te wachten  omdat de bezorgers van PostNL actie voeren voor betere arbeidsvoorwaarden. De zelfstandige bezorgers begonnen maandag met de acties omdat zij het niet eens waren met het onderhandelingsresultaat dat PostNL met het FNV bereikte. 

De bezorgers eisen een minimaal uurtarief van 30 euro, een maximaal 8-urige werkdag in een normaal werktempo en een vervoersovereenkomst van vijf jaar.

Lees ook: FNV: Chauffeurs PostNL werken onder minimumloon

Omdat dat voorlopig nog niet aan de orde lijkt, werden de acties gisteren uitgebreid naar zo’n tien depots. Vandaag wordt er nog actie gevoerd bij zo’n zeven depots. PostNL spande eerder een kort geding aan om de acties te voorkomen, maar dat werd afgewezen. Het bedrijf heeft de stakende pakketbezorgers nu via een brief in gebreke gesteld. Zolang zij niet bezorgen, ontvangen ze geen vergoeding. 

De partijen moeten met elkaar om de tafel om tot een oplossing te komen. Maar die oplossing lijkt voorlopig ver weg. Een deel van de zelfstandige bezorgers wil namelijk eerst toezeggingen krijgen van PostNL voordat ze überhaupt met de acties stoppen. PostNL zegt echter pas om de tafel te willen als de acties stoppen.

Redactie LogistiekProfs