Duitse medewerkers Amazon staken weer
03.05.2016 | Branchenieuws

Duitse medewerkers Amazon staken weer

Werknemers van Duitse distributiecentra van Amazon staken wederom voor betere arbeidsomstandigheden. Het gaat om de distributiecentra in Leipzig, Bad Hersfeld, Rheinberg, Werne en Koblenz. De staking begon gisteren en duurt tot vandaag einde dag. 

Hoger uurloon, betere arbeidsomstandigheden
De Duitse vakbond Verdi pleit voor betere arbeidsomstandigheden. Niet alleen voor de logistiek medewerkers in Duitsland, maar ook in Polen. Zo’n zestig werknemers van Amazon zijn onderweg naar Wroclaw, Polen om daar te pleiten voor betere tarieven. Het uurloon zou in Polen slechts 3,50 euro bedragen. "De medewerkers van Amazon organiseren zich over de grenzen heen om zo samen te vechten voor hun doelen: een leefbaar loon, goede arbeidsomstandigheden en respect voor de werknemers in de vorm van collectieve overeenkomsten", schrijft de vakbond. De staking volgt kort nadat Amazon aankondigde dat het de fulfilment vaker in Oost-Europa wil gaan verzorgen, om zo de druk op Duitsland te verlichten. Volgens de vakbond is dit daardoor een zeer geschikte periode om in Duitsland en in Polen te staken.

Jarenlange strijd tegen Amazon
Het is niet de eerste keer dat Duitse werknemers van Amazon hun werk neerleggen. Vakbond Verdi eist al meerdere jaren een hoger uurloon en betere arbeidsomstandigheden. In het najaar van 2015 werd er door de vakbond een zesdaagse staking georganiseerd, waar 2100 werknemers aan deelnamen. Amazon leek niet onder de indruk en gaf dan ook niet toe. Reden zou zijn dat maar een klein deel van de werknemers meedeed. Amazon heeft zo’n 10.000 medewerkers in Duitsland.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.

Plaats een reactie (0)

Reageren