Duits personeel Amazon legt werk neer

Logistiekprofs op 30 juni 2020 | 2 minuten leestijd

Logistiek medewerkers van Amazon hebben op zes locaties in Duitsland het werk neergelegd. De staking vindt plaats nadat zo’n dertig tot veertig collega’s zouden zijn besmet met het coronacirus. 

De staking startte op maandag en duurt minstens 48 uur, meldt vakbond Verdi tegenover Reuters. In de distributiecentra in Leipzig, Bad Hersfeld, Rheinberg, Werne en Koblenz is het werk neergelegd. 

Het personeel protesteert wegens een gebrek aan transparantie door de e-commercegigant. Medewerkers zouden positief zijn getest op COVID-19. “We hebben informatie dat minstens dertig tot veertig collega’s zijn besmet”, aldus Verdi-woordvoerder Orhan Akman.

470 miljoen handgels

In een reactie op de beschuldigingen stelt Amazon dat het de afgelopen maanden 4 miljard dollar heeft geïnvesteerd om personeel te beschermen tegen besmetting op de werkvloer. In de distributiecentra in Duitsland zijn er sinds februari 470 miljoen desinfecterende handgels, 21 miljoen paar handschoenen, 19 miljoen mondmaskers en 39 miljoen dozen met desinfectie doekjes doorheen gegaan, aldus een zegsman van Amazon. 

Sluiting dc’s Frankrijk

In april sloot Amazon zijn Franse distributiecentra nadat de rechter oordeelde dat de e-commercegigant te weinig zou doen om de 10.600 medewerkers te beschermen. De e-tailer mocht alleen essentiële goederen verschepen en zou anders een boete ontvangen. Amazon achtte het risico op die boete te groot en besloot de activiteiten volledig te staken. De operatie werd na een maand weer opgestart. 

Afbeelding: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen