DT en Fraunhofer-Institut openen IoT-lab voor logistiek
23.11.2017 | Branchenieuws

DT en Fraunhofer-Institut openen IoT-lab voor logistiek

Deutsche Telekom en het Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik IML in Dortmund een IoT-ontwikkellab geopend. Hier zullen wetenschappers en experts IoT-producten testen voor de logistiek, luchtvaart en productie. 

In het lab zal onderzocht worden welke producten uiteindelijk geschikt zijn voor een marktintroductie op het IoT-netwerk van Deutsche Telekom. Dit smalband radio netwerk zou het mogelijk maken om met weinig energie informatie door te geven. De radiotechnologie is speciaal ontwikkeld voor IoT-netwerken en zou zich goed lenen voor IoT-toepassingen in de logistiek. "De logistieke sector heeft een sterk verlangen naar digitalisering. Er zijn een aantal bedrijfsprocessen waarbij bedrijven op korte termijn veel waarde kunnen toevoegen door het gebruik van IoT-oplossingen", aldus Anette Broner van Deutsche Telekom. Logistiek dienstverleners zouden onder meer behoefte hebben aan meer transparantie in de toeleveringsketen om de goederenstroom te kunnen controleren. 

 IML levert voor de testen de expertise op het gebied van hardware en IoT-applicaties. DT focust zich op de IoT-producten en clouddiensten. Bedrijven die interesse hebben in IoT kunnen tevens gebruik maken van het onderzoekslaboratorium. 

Plaats een reactie (0)

Reageren