DSV rondt overname Panalpina af

Logistiekprofs op 20 August 2019

DSV voltooit vandaag de koop van Panalpina. Na de overname gaat het bedrijf verder als DSV Panalpina, goed voor een omzet van 13,2 miljard euro en 60.000 werknemers in negentig landen. 

De benoeming van het nieuwe managementteam vindt naar verwachting volgende week plaats. Dan start ook het integratieproces op globaal, landelijk en regionaal niveau. Volgens DSV en Panalpina gaat dit proces twee tot drie jaar duren. 

“Onze bedrijven zullen samen meer bereiken en nog meer waarde creëren voor alle stakeholders”, licht DSV-CEO Jens Bjorn Andersen toe. “De voltooiing van de deal markeert het begin van het integratieproces, waarin we ernaar zullen streven het hoge serviceniveau te bieden dat onze klanten kennen.”

Vierde mondiale transportbedrijf

De deal is goed voor een bedrag van 4,7 miljard euro (5,1 miljard Zwitserse frank). Door de aankoop wordt DSV in een klap het vierde mondiale transportbedrijf, na DHL, KUEHNE + Nagel en DB Schenker. DSV, dat een sterke focus op de weg heeft, breidt met Panalpina de logistieke activiteiten in de lucht en over zee uit. 

DSV verwacht dat de kostensynergieën tegen 2022 circa 295 miljoen euro zullen bedragen, door consolidatie van de activiteiten, logistieke faciliteiten, administratie en IT-infrastructuur. 

Afbeelding: Mike Fuchslocher / Shutterstock.com