DSV Panalpina zint alweer op nieuwe overnames
Transport & Distributie 09.10.2019 | Branchenieuws

DSV Panalpina zint alweer op nieuwe overnames

Kort na de koop van Panalpina is DSV alweer op overnamepad. De logistiek dienstverlener uit Denemarken zint op bedrijven in het wegtransport, zegt bestuursvoorzitter Thomas Plenborg.

Eind augustus voltooide DSV de overname van Zwitserse evenknie Panalpina. Daarmee werd het in een klap het vierde mondiale transportbedrijf, na DHL, KUEHNE + Nagel en DB Schenker. Sindsdien opereert de expediteur onder de naam DSV Panalpina, goed voor een omzet van 13,2 miljard euro en 60.000 werknemers in negentig landen. 

Ruimte voor consolidatie

Het bedrijf is niet voornemens het daarbij te laten. "Als wij over twaalf tot achttien maanden goed zijn gevorderd met de integratie van Panalpina, zullen wij over verdere acquisities gaan praten", aldus Plenborg. Volgens de bestuursvoorzitter is de mondiale transportmarkt sterk gefragmenteerd, waardoor er voldoende ruimte is voor verdere consolidatie. De expediteur kijkt vooral naar kleinere bedrijven in het wegvervoer. 

Nieuw TMS

Naast de integratie van DSV en Panalpina, ligt de focus van het bedrijf de komende maanden op de ontwikkeling van een nieuw transportmanagementsysteem. Wanneer dat systeem klaar is voor opschaling en het integratieproces van DSV en Panalpina loopt, zal het bedrijf nieuwe aankopen doen.

Plaats een reactie (0)

Reageren