DSV Panalpina schrapt 3.000 banen door coronacrisis

Logistiekprofs op 1 mei 2020 | 2 minuten leestijd

DSV Panalpina stuurt 3.000 medewerkers de laan uit als gevolg van de coronacrisis. De logistiek dienstverlener verwacht dat de pandemie de komende maanden het bedrijfsresultaat zal drukken. 

Door de integratie van DSV en Panalpina vorig jaar gingen er al 3.000 banen verloren. Eind maart had DSV Panalpina wereldwijd 58.788 mensen in dienst. Nu worden er nog eens 3.000 medewerkers weggestuurd

Volgens CFO Jens Lund gaat het om functies in alle lagen van het bedrijf, zowel op het hoofdkantoor als aan de operationele kant. “Dit is niet iets waar we lichtzinnig mee omgaan”, aldus topman Jens Bjørn Andersen. “Meer dan 3.000 goede, loyale medewerkers zullen het bedrijf moeten verlaten. Als ons bedrijf groeit voegen we mensen toe. Daar staat tegenover dat we in de kosten moeten snijden wanneer onze activiteiten krimpen.” 

Het bedrijfsresultaat van DSV Panalpina over het eerste kwartaal viel door de coronacrisis 250 miljoen kroon (ruim 33 miljoen euro) lager uit. De impact van het virus was kleiner dan verwacht, waardoor Andersen alsnog sprak van een ‘bevredigend resultaat’. 

Toch meent de topman dat verdere afslanking nodig is, omdat de gevolgen van de crisis op het vrachtvervoer nog maanden merkbaar zullen zijn. Het bedrijf hoopt dat met een kostenbesparing van 10 procent op te kunnen vangen. 50 procent van de bezuinigingen wordt verwacht in de lucht- en zeevrachtafdeling, 30 procent in het wegvervoer en de overige 20 procent in DSV Solutions, de contractlogistieke tak van het bedrijf. 

Gerelateerde artikelen