DSV laat drones de voorraad tellen

Logistiekprofs op 18 november 2020 | 2 minuten leestijd

DSV laat het tellen van de voorraad voortaan aan autonome drones over. In meerdere magazijnen implementeert de dienstverlener een drone-systeem van Verity. 

Bij DSV wordt voorraadbeheer doorgaans handmatig verzorgd met barcodescans. Een arbeidsintensieve taak, stelt de logistiek dienstverlener. Bovendien worden er meer fouten gemaakt, waardoor de voorraadgegevens niet up-to-date zijn. 

Pilot Moerdijk

In het magazijn in Moerdijk werd daarom een drone-systeem van Verity getest. De drones voerden duizenden autonome vluchten en tienduizenden scans uit. Het drone-systeem kan zonder menselijke interactie barcodes scannen en detecteren of palletposities leeg of bezet zijn. De drones werken voornamelijk ’s nachts en onderbreken de magazijnwerkzaamheden niet.

Uitrol naar andere magazijnen

De pilot bleek een succes. Door de inzet van drones kan een groot deel van de handmatige tellingen worden vermeden. Fouten komen vrijwel niet voor, aldus DSV. De succesvolle pilot leidt nu tot de uitrol in meer magazijnen van DSV.

“De drones geven tot op de centimeter nauwkeurig aan waar de goederen zich bevinden en de informatie die ze met hun scans aanleveren kan worden vergeleken met de informatie in ons digitale systeem. Dit helpt ons om de voorspelbaarheid en zichtbaarheid van de voorraad te vergroten,” zegt Luca Graf, senior directeur Innovatie bij DSV.

Gerelateerde artikelen