DSV en Slimstock bundelen krachten in voorraadoptimalisatie

Logistiekprofs op 20 February 2019

Logistiek dienstverlener DSV heeft een partnerovereenkomst gesloten met softwareleverancier Slimstock. Daarmee maakt DSV voorraadoptimalisatie tot integraal onderdeel van haar dienstverlening. 

DSV werkt al dertien jaar met een team van voorraadspecialisten aan supply chain optimalisatie bij klanten. De software van Slimstock gaat ze hier in de toekomst bij ondersteunen. De bedrijven hebben samen een quickscan ontwikkeld waarmee het verbeterpotentieel van klanten inzichtelijk wordt. 

“Klanten verwachten tegenwoordig meer van ons dan alleen warehousing, order fulfilment en distributie. Ze hebben behoefte aan een logistieke partner die verantwoordelijkheid neemt voor de hele supply chain, inclusief het optimaliseren van voorraadniveaus”, vertelt Meinderdjan Botman, Chief Commercial Officer bij DSV Solutions.

De eerste klant van DSV waarvoor de software van Slimstock wordt ingezet is een autodealer-organisatie in Zuid Africa, gespecialiseerd in merken als Hyundai, Opel, Isuzu, Renault, Suzuki and Volkswagen. Het bedrijf heeft zijn logistieke operatie al uitbesteed aan DSV en in een pilotproject gaat DSV nu ook de voorraad beheren en optimaliseren, gebruik makend van de software van Slimstock.