DSV doet ongevraagd overnamebod op Panalpina
Transport & Distributie 17.01.2019 | Branchenieuws

DSV doet ongevraagd overnamebod op Panalpina

Het Deense DSV heeft een ongevraagd bod uitgebracht op logistiek dienstverlener Panalpina. Mocht de overname slagen dan wordt DSV wereldwijd de op twee na grootste logistieke speler, na DHL en Kuehne + Nagel. 

Dat schrijft het Financieel Dagblad. De logistiek dienstverlener uit Denemarken bood ongevraagd 4 miljard Zwitserse frank (3,55 miljard euro) op Panalpina. De Zwitserse evenknie van DSV zegt het bod in overweging te nemen

Het FD spreekt van een 'grote consolidatieslag' in de sector. Recentelijk deed DSV, goed voor een jaaromzet van 10,1 miljard euro en 45.000 werknemers, al een poging om CEVA Logistics in te lijven. Uiteindelijk was het CMA CGM, een Frans familieconcern, dat CEVA overnam. 

DSV is niet de enige die interesse heeft in Panalpina, dat in 2017 een omzet van 5,5 miljard euro noteerde. Ook het Zwitserse Kuehne + Nagel zou interesse hebben, al heeft het nog geen concreet bod uitgebracht. Kuehne + Nagel zou niet uit zijn op een vijandelijke overname. 

Panalpina-ceo Peter Ulber heeft zich altijd tegen een eventuele verkoop uitgesproken. Eind vorig jaar werd echter bekend dat Ulber in het voorjaar bij het bedrijf vertrekt. Enkele kritische aandeelhouders van Panalpina staan achter een overname. Volgens aandeelhouder Cevian presteert het bedrijf ondermaats. 

Plaats een reactie (0)

Reageren