DSV bouwt grootste distributiecentrum van Europa
Bouw & Vastgoed 10.07.2020 | Branchenieuws

DSV bouwt grootste distributiecentrum van Europa

DSV investeert meer dan 260 miljoen euro in de ontwikkeling van het grootste logistieke centrum van Europa. Het pand komt te staan in de Deense stad Horsens en krijgt een oppervlakte van meer dan 300.000 vierkante meter. 

Horsens, dat in de regio Midden-Jutland ligt, dient voor DSV als strategische hub voor transport tussen de Noordse landen en de rest van Europa. De logistiek dienstverlener beschikt in Horsens over meerdere logistieke faciliteiten. Deze bestaande panden kunnen de huidige en verwachte groei van DSV niet bijbenen. Bovendien denkt het bedrijf efficiënter te kunnen werken door modaliteiten te consolideren. De divisies Air & Sea, Road en Solutions worden in de toekomst vanuit een centrale locatie georganiseerd. 

Het 'grootste distributiecentrum van Europa' zal beschikken over een warehouse van maximaal 270.000 vierkante meter. Daar komen een cross-docking faciliteit van 50.000 vierkante meter en een kantoorruimte van 18.000 vierkante meter bij. 

DSV heeft de komende jaren zijn handen vol aan het project. De bouw start over een jaar. Eind 2022 wil de logistiek dienstverlener het pand geleidelijk in gebruik nemen. De bouw duurt vervolgens nog eens drie jaar. In 2026 is DSV er naar verwachting volledig operationeel. 

Plaats een reactie (0)

Reageren