DPD verdubbelt capaciteit met hypermodern systeem

Logistiekprofs op 12 september 2017 | 1 minuut leestijd

Pakketdienst DPD installeert in haar nieuwe locatie in regio Eindhoven een sorteersysteem waarmee het de verwerkingscapaciteit van pakketten verdubbelt. 

Het nieuwe sorteersysteem, de LS-4000 CB sorter komt van intralogistiek fabrikant Beumer Group. Het hypermoderne systeem kan tot 50.000 pakketten per uur verwerken. Dat is een ruime verdubbeling van de huidige capaciteit in Best.

De nieuwe locatie van DPD in Oirschot, nabij Eindhoven, gaat fungeren als hoofdlocatie voor de Nederlandse activiteiten van het bedrijf. De ‘HUB Eindhoven’ is vanaf 2019 operationeel. Dan zal DPD van Best naar Oirschot verhuizen. De nieuwe locatie beslaat een oppervlakte van 23.000 vierkante meter en zal 24 uur per dag gebruikt worden. 

DPD en de Beumer Group zijn met de aanschaf van de sorteermachine een samenwerking van tien jaar aangegaan. Naast de levering en installatie van de machine is Beumer Group verantwoordelijk voor het onderhoud. De aankoop van de sorteermachine was eerder rond dan de aankoop van de grond bij Eindhoven, omdat het ontwerp van de sorteermachine leidend is voor de vormgeving van de nieuwbouw. 

Redactie LogistiekProfs