DPD Nederland opent nieuw distributiecentrum in Goes

Logistiekprofs op 12 april 2022 | 1 minuut leestijd

Pakketdienst DPD Nederland opent een nieuw distributiecentrum in Goes. Met de nieuwe locatie denkt DPD de bezorgtijd en CO2-uitstoot van pakketlevering in Zeeland sterk te kunnen verminderen. 

Het distributiecentrum beschikt over een vloeroppervlak van 3.500 vierkante meter en een sorteermachine van ruim 250 meter lang. Het levert 50 extra werkplekken op. DPD koos ervoor een bestaand bedrijfspand te renoveren in plaats van opnieuw te bouwen. Het vernieuwde pand is volledig bedenkt met zonnepanelen. 

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Na de opening van depot Maastricht twee jaar geleden, openen we nu het depot in Goes. Door het openen van nieuwe depots breiden we onze capaciteit steeds verder uit om zo in te kunnen spelen op de vragen vanuit onze klanten, de markt en om de piekvolumes snel te kunnen verwerken. Daarnaast kijken we ook hoe we onze routes efficiënter kunnen plannen en hoe we onze CO2 uitstoot aanzienlijk kunnen terugdringen. Dit doen we onder andere door elektrische voertuigen in te zetten.”

Gerelateerde artikelen