DPD Nederland benoemt nieuwe COO

Logistiekprofs op 12 June 2019

Pakketdienst DPD Nederland heeft zijn directieteam uitgebreid met Erwin Tollenaar. Als COO gaat Tollenaar, nu nog werkzaam bij Ingram Micro, zich richten op verdere ontwikkeling van de operationele infrastructuur.

Per 1 juli vormt Tollenaar samen met CEO Eric Dietz, CFO Jan Hattink en CCO Thiemo van Spellen de directie van DPD Nederland. De kersverse COO vervulde voorheen verschillende  senior- en directiefuncties bij bedrijven als Sony, Kuehne+Nagel, NedTrain en Ingram Micro. 

In zijn huidige rol als Managing Director bij logistiek dienstverlener Ingram Micro is Tollenaar verantwoordelijk voor de implementatie en het management van operationele e-commerce vestigingen voor bedrijven als Bol.com, Zalando en Asos.

DPD Nederland is met de komst van Tollenaar klaar om uit te bouwen, zo laat het bedrijf weten. “Met de komst van Erwin is ons Nederlandse directieteam op volle sterkte. We zijn klaar voor verdere groei. Met zijn internationale en operationele ervaring met e-commerce klanten en complexe logistieke processen zal Tollenaar hier direct aan bijdragen.” 

Tollenaar vult aan: “Mijn focus ligt op de ontwikkeling van de operationele infrastructuur. Dit is fundamenteel om de kwaliteit van onze dienstverlening voor zowel ontvangers als verzenders te borgen tijdens de groei die DPD realiseert.”