DPD groeit in geconditioneerd vervoer met nieuwe overname

Logistiekprofs op 17 mei 2021 | 2 minuten leestijd

DPD neemt BK Pharma Logistics en BK Sneltransport over. De bedrijven verzorgen geconditioneerd transport voor de sectoren healthcare, food en pharma. Juist die specifieke kennis komt DPD nu goed van pas. 

Volgens DPD heeft de recente gezondheidscrisis ervoor gezorgd dat trends die pas voor 2024 werden verwacht, zich al veel eerder voordeden. Het afgelopen jaar steeg de vraag naar bezorging van levensmiddelen, farmaceutische en gezondheidsproducten ongekend. 

Specifieke kennis

Deze markt vraagt om zeer specifieke kennis en uitgebreide ervaring, meent DPD. Door BK Pharma Logistics en BK Sneltransport over te nemen, kan de logistiek dienstverlener voldoen aan de eisen die worden gesteld aan geconditioneerd transport. “Wij zijn verheugd over de samenwerking met BK Pharma Logistics en BK Sneltransport”, zegt Eric Dietz, CEO DPD Nederland. “Wij kunnen veel van elkaar leren, samen nieuwe markten betreden en daardoor groeien in temperature controlled transport voor de food en healthcare sectoren.”

Zelfstandige organisaties

De organisaties blijven naast elkaar bestaan en worden zelfstandig aangestuurd. BK Pharma Logistics en BK Sneltransport zullen het transport vanuit het distributiecentrum in Boxmeer blijven verzorgen. Voor klanten van deze bedrijven verandert er dus niets. Dat geldt ook voor de 130 medewerkers, al krijgen zij door de overname meer kans op individuele groei en ontwikkeling, stelt algemeen directeur Paul Bouwmeester. “Wij krijgen door de samenwerking met DPD de kans om sneller te groeien en het geeft bovendien toegang tot een netwerk van grotere, internationale klanten. Dat gaat voordelen opleveren voor onze medewerkers én onze klanten.”

Gerelateerde artikelen