DPD gaat pakketten ook in de tuin afleveren
05.01.2017 | Branchenieuws

DPD gaat pakketten ook in de tuin afleveren

Klanten vragen steeds om nieuwe manieren van bezorgen. DPD speelt daarop in en levert nu ook bestellingen achter de schutting, in de tuin of achter een muurtje af. "Klanten willen dat, als bezorger spelen we in op die wens", zegt marketingdirecteur Pieter Smits van DPD tegen De Stentor.

Zeker bij bestellingen met niet al te veel waarde zouden consumenten het niet erg vinden als de bestelling niet tot aan de voordeur wordt afgeleverd. DPD doet daar binnenkort nog een schepje bovenop: online shoppers kunnen dan zelfs een foto uploaden met de gewenste plaats van bezorging. "De chauffeur krijgt dat door op zijn tablet op smartphone en levert het vervolgens netjes af", zegt Pieter Smits.

Lees ook: 10 blunders in e-commerce

Om ervoor te zorgen dat de consument bij het eerste aflevermoment ook echt zijn pakketje krijgt introduceert DPD daarnaast de predict service. Bij deze service kan de ontvanger het tijdstip van de bestelling tot het allerlaatste moment wijzigen. Klanten kunnen kiezen uit een tijdframe van een uur. De chauffeur krijgt dat live door. Smits: "Komt het bezorgmoment toch niet uit, dan kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een ander adres of voor het dichtstbijzijnde pakketjespunt."

Marktaandeel
Met deze service hoopt DPD marktaandeel af te snoepen van marktleiders PostNL en DHL. Het bedrijf is nu de op twee na grootste van Nederland, maar geniet hier nog relatief weinig bekendheid. Daar moet verandering in komen; onder meer door uitbreiding van het aantal bestelbusjes en afhaalpunten.

'Nonchalante bezorgers zijn grote ergenis'
Opvallend is dat De Stentor in november nog schrijft over het bezorgen van pakketjes op de meest vreemde plekken. Dit zou een grote ergernis van consumenten zijn. Zo vonden consumenten meer dan eens hun bestelling in de kliko. Ook de Consumentenbond zou hier veel klachten over ontvangen. Volgens DPD worden de pakketten alleen rondom het huis geplaatst als consumenten hier expliciet om vragen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Bianca Kollaard
    18.06.2021 - 09:39 uur | Bianca Kollaard

    Nieuwe autobanden besteld, die blijkbaar volgens 't briefje in de vrij toegankelijke voortuin zijn afgeleverd, alleen helaas geen banden te vinden.... Rare gang van zaken als je niet thuis bent