DPD gaat ook in brievenbus bezorgen

Logistiekprofs op 8 mei 2018 | 1 minuut leestijd

Pakketbezorger DPD gaat met een nieuwe service pakketten en brieven via de brievenbus bezorgen. De consument hoeft daardoor niet meer thuis op zijn pakketje te blijven wachten. 

Met de dienst, genaamd ParcelLetter, richt DPD zich voorlopig op de klein zakelijke markt en consumenten. DPD vraagt doorgaans om een handtekening als afleverbewijs, maar dat is geen vereiste bij ParcelLetter. Het pakket is wel via track&trace te volgen.

“Met onze nieuwe service ParcelLetter willen we onze dienstverlening verder uitbreiden”, zegt Eric Dietz, ceo DPD Nederland. “Door de enorme e-commerce groei hebben onze klanten behoefte aan een service waarbij kleine pakketten voordelig via de brievenbus bij de ontvanger bezorgd kunnen worden. Met ParcelLetter spelen we in op deze behoefte vanuit de markt.” 

ParcelLetter wordt momenteel als pilot alleen in Nederland aangeboden via het online verzendplatform pakkettenversturen.nl. Op korte termijn gaat DPD de service ook aanbieden voor zendingen naar andere Europese landen.

Gerelateerde artikelen