DPD en TNO willen pakketbezorging slimmer maken
25.05.2018 | Branchenieuws

DPD en TNO willen pakketbezorging slimmer maken

Pakketbezorger DPD en onderzoeksorganisatie TNO willen innovatie stuwen door de handen ineen te slaan. De partijen richten zich op innovatie met betrekking tot voertuigen, data-analytics, robotisering en automatisering.

Op basis van een gezamenlijke innovatieagenda ontwikkelen TNO en DPD concrete projecten waarbinnen geëxperimenteerd kan worden. Het eerste project van de twee partijen is SOLiD, gericht op een zelf-organiserend pakketbezorgingssysteem. Hierin werken DPD, TKI-Dinalog, TNO, PrimeVision, diverse gemeenten en vier universiteiten gezamenlijk aan onderzoek en experimenten om het pakketbezorgingssysteem verder zelf-organiserend te laten verlopen.

Duurzaamheid

Een ander belangrijk onderwerp op de innovatieagenda is duurzaamheid. Zo wordt nu haalbaarheidsonderzoek gedaan naar zero emissie pakketbezorging in Rotterdam.

Versneld innovaties toetsen

“Dit partnership verkort de time to market van innovaties", zegt Paul van den Avoort, Director Mobility, Logistics & Smart Cities. "We kunnen versneld innovaties in de praktijk toetsen en vervolgens in één moeite door ontwikkelen en implementeren door een kundige marktleider als DPD. Al doende leren we en sturen we bij. Het is vooral van belang om te beginnen, zodat de markt op een verantwoordelijke manier de wensen van de consument kan blijven vervullen. Met de gezamenlijke innovatieagenda en de samenwerking kunnen we bestaande kennis eenvoudiger inzetten en de huidige uitdagingen op het gebied van mobiliteit en verstedelijking het hoofd bieden.”

Plaats een reactie (0)

Reageren