DPD bouwt depot bij Amsterdam
Bouw & Vastgoed 03.06.2019 | Branchenieuws

DPD bouwt depot bij Amsterdam

Pakketdienstverlener DPD laat een distributiecentrum bouwen om pakketten in de regio Groot-Amsterdam sneller te kunnen bezorgen. Een geautomatiseerde sorteermachine moet de capaciteit in het dc fors opwaarderen. 

Voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum heeft DPD Goodman Nederland in de arm genomen. Het pand komt te staan op een kavel van vier hectare op industrieterrein De Nieuwe Liede, nabij Amsterdam. Het distributiecentrum zal een oppervlakte van 11.213 vierkante meter beslaan en biedt ruimte om 25 LZV-vrachtwagens en 122 bestelwagens aan te dokken.

Modernisering netwerk in Nederland

DPD is druk bezig met het moderniseren van het netwerk in Nederland. Vanuit de centrale (inter)nationale hubs worden pakketten herverdeeld over depots. Amsterdam is het eerste depot dat op deze manier wordt georganiseerd. Een geautomatiseerde sorteermachine moet de capaciteit fors verhogen. "Dankzij het nieuwe depot in Amsterdam borgen we onze service op het gebied van snelheid en flexibiliteit. Daarnaast is dit om mooie stap om same-day-delivery te realiseren", zegt Eric Dietz, ceo DPD Nederland. 


Bouw twee dc's voor verhuur

Goodman start deze zomer met de bouw van het nieuwe distributiecentrum. De vastgoedgroep ontwikkelt in het tweede deel van 2019 nog twee distributiecentra van totaal 45.000 vierkante meter, beschikbaar voor verhuur, op deze locatie.

Plaats een reactie (0)

Reageren