Donderdag naar de beurs? Dit mag je niet missen
29.11.2017 | Beursnieuws

Donderdag naar de beurs? Dit mag je niet missen

Breng je donderdag een bezoek aan Logistica of ICT & Logistiek? LogistiekProfs tipt  seminars, tours en Scala's die je niet mag missen. De beurs is op donderdag tot 18:00 uur geopend.

Seminars

Lean in de logistiek - werkplekoptimalisatie in het warehouse  
Lean is een andere manier van denken en werken. Absoluut geen rocket-science. Het biedt voordelen voor alle partijen: van klant tot leverancier. Altijd al willen weten welke voordelen Lean kan hebben voor jouw magazijn? Esther Schuurmans en Caroline van der Plas laten jou het succes van een optimale werkplekorganisatie ervaren.  
10:15 - 10:45: Theater 7
11:45 - 12:15:  Theater 7

Als je goud wint bij de Prijs Veiligste Magazijn
Een spookje, training vanaf de eerste werkdag en grote betrokkenheid bij veiligheid van het management. Dit zijn enkele ingrediënten waarmee Schneider Electric in 2016 goud heeft gewonnen bij de Prijs Veiligste Magazijn. In een workshop tijdens de Dag van het Magazijn vertelt safety-manager Patrick Kok over zijn ervaringen met de strijd om de Prijs Veiligste Magazijn.

Het spookje, Bubak, kan door iedere medewerker worden ingezet om een gevaarlijke situatie aan te geven. De betreffende medewerker stelt hiermee een procedure in werking die binnen vier uur tot een oplossing moet leiden.
12:30 - 13:00: Theater 8

Balancing the Supply Chain Triangle: Service, Cash & Cost
Supply chain management zorgt voor de juiste balans tussen service, kosten en cash in de keten. De organisatie wil tenslotte de service aan klanten leveren die zij vragen tegen voor de organisatie acceptabele kosten waarbij voldoende cash moet worden gegenereerd om het bedrijf rendabel te kunnen houden. Desmet gaat in op de vraag: 'Hoe creëer je in de keten de juiste balans tussen service, kosten en cash en welke rol kan sales & operations planning daarbij spelen?
12:30 - 13:30: Theater 5

Hoe creëer je de winnende fulfilment setup als het speelveld continu evolueert?
Supply chains worden steeds complexer en de competitie wordt door de stormachtige groei van nieuwe fulfilment services kapitaalintensiever en besturingstechnieken steeds geavanceerder. Hoe zorg je dan voor wendbare locatie footprints en logistieke processen die een enorme flexibiliteit en schaalbaarheid mogelijk maken ten aanzien van voorraden, transport, gebouw, fulfilment processen en bemensing?
13:15 - 13:34: Theater 4

Logistiek van de toekomst - Wake-up call sessie
De wereld verandert, de logistiek verandert. Om u aan het denken te zetten over de logistieke toekomst, verzorgt magazijninrichter SSI SCHÄFER een niet-alledaagse kijk op de logistieke toekomst door middel van een energievolle en inspirerende 'Wake-up call sessie'. In een sneltreinvaart worden onderwerpen aangesneden, zoals exponentiele groei, blockchain, kunstmatige intelligentie, robotisering en automatisering. 
13:30 - 14:00: Theater 6

Cash is king, nieuwe manieren om werkkapitaal te financieren
Gijs Pel - Programmamanager, Holland Fintech
15:30 - 16:30: Theater 1

Rituitwisseling, digitale afhandeling en flexibele warehousing: het kan al
Bas van Bree, Programmamanager TKI Dinalog
15:30 - 16:30: Theater 2

Bekijk hier alle Logistica seminars van donderdag 30 november. 
Bekijk hier alle ICT & Logistiek seminars van donderdag 30 november.

TLN Tours 

TLN organiseert dagelijks tweemaal de TLN tours. Tijdens de tour bezoek je een selectie van bekende en nieuwe leveranciers van TMS (Transport Management Systemen) en FMS (Fleet Management Systemen) en geeft je in korte tijd inzicht wat de markt van ICT-leveranciers op dit moment te bieden heeft. De tours zijn primair bedoeld voor logistici en ICT-ers werkzaam bij logistiek dienstverleners en verladers. Inschrijven voor de tours kan gelijktijdig met het registreren voor de beurs. Na inschrijving ontvangt u van TLN een definitieve bevestiging of je kunt deelnemen aan de TLN tour.
11:00 - 12:00: TLN stand
13:30 - 14:30: TLN stand

WMS Tours

Evenals de voorgaande jaren worden de bezoekers van de beurs, tijdens de beursdagen, de gelegenheid geboden zich aan te melden voor deelname  aan de WMS-tours, georganiseerd door AIM Benelux.

In een tijdsbestek van 1 uur, bezoekt u in groepsverband een 6 tot 7-tal exposanten die u kort zullen informeren over de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van Warehouse Management Systemen, als ook over de implementatie er van.
11:00: AIM Benelux, stand 03.D093

Scala's Logistica

Talrijke exposanten tonen op de Logistica hun nieuwste producten en systemen, maar hoe richt je met al die oplossingen een compleet logistiek proces in? De vier scala's move, store, pick en deliver geven demonstraties van slimme en betaalbare oplossingen.

Een deskundige VeLA-adviseur (Vereniging Logistiek Adviseurs) begeleidt elke demonstratie van commentaar. De demonstraties duren twintig minuten en worden elk uur herhaald. 
Elk uur: hal 1,2 en 4

Plaats een reactie (0)

Reageren