11.11.2015 | Beursnieuws

Donderdag 12 november in het LogistiekProfs-theater

Bezoekt u op donderdag de beurs? Dan kunt u in het LogistiekProfs-theater in hal 10 terecht bij lezingen over voorraadoptimalisatie en innovatie in de logistiek. Daarnaast wordt in het theater de voorverkiezing van de Logistiek Manager van het Jaar gehouden. 

11:15 - 11:45 - Help! Mijn voorraad moet met 10% omlaag!
Jan Kraaijeveld opent de dag met een sessie over voorraadoptimalisatie. Een van de meest voorkomende KPI's waarop actief wordt gestuurd, is de hoogte van de voorraadwaarde. Deze lijkt vaak te hoog en moet worden gereduceerd, terwjil eveneens een verhoogde service richting de klant wordt geëist.  Algehele verlagingen blijken vaak te rigoureus: ze houden geen rekening met het bestaan van interne fluctuaties in vraagpatronen tussen afdelingen en schommelingen in de keten.

Tijdens een interactieve workshopsessie gaat voorraadexpert Kraaijeveld dieper in op de mogelijkheden in het voorzien van behoeftes: het ophogen van beschikbaar werkkapitaal èn een verbeterde product beschikbaarheid - en dus een verhoogde service richting de klant.

Schrijf u nu in voor deze interessante sessie en leer meer over voorraadbeheer!

12:00 - 13:00 - VeLa doet boekje open over innovatie
Tussen de middag staat het LogistiekProfs-theater een uur lang in het teken van innovatie. Paul Paul Denneman zal samen met diverse VeLA adviseurs ingaan om innovatie in de logistiek. Er vinden veel innovaties plaats binnen de supply chain, maar welke innovaties zien we nu bij de logistieke vakgfebieden Magazijn, Voorraad, Transport, Productie, Automatisering en Supply Chain? In deze interactieve sessie komen de belangrijkst innovaties aanbod en zal worden nagegaan wat dit voor u kan betekenen!

U kunt zich hier inschrijven voor deze sessie

13:30 - 17:30 - Voorverkiezing Logistiek Manager van  het Jaar 2015 
's Middags even geen lezingen in het LogistiekProfs-theater. Dan krijgen de genomineerden van de verkiezing van Logistiek Manager van het Jaar namelijk de kans zichzelf aan het grote publiek te presenteren! Zij mogen uitleggen waarom zij in het voorjaar van 2016 de titel Logistiek Manager van het Jaar van Edwin Wenink willen overnemen.

Kandidaten zijn:

  • Eric Ermstrang, director of transportation & packaging bij Philips Health Systems
  • Carin Hendriksen, manager manufacturing & warehouse operations bij Omron
  • Marco de Jong, director supply chain bij Foot Locker Europe
  • Iwan te Winkel, directeur logistiek bij Raab Karcher
  • Martin van Zanten, manager operations & deputy site manager bij Valspar Automotive

U kunt zich hier inschrijven om de voorverkiezing bij te wonen

Graag tot ziens in het LogistiekProfs-theater! 
Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren