Domino's brengt bezorgrobot naar Amsterdam
29.03.2017 | Branchenieuws

Domino's brengt bezorgrobot naar Amsterdam

Domino’s pizza wil de straten van Amsterdam gaan voorzien van bezorgrobots van de Amerikaanse start-up Starships Technologisch. Met de introductie van de nieuwe technologie hoopt Domino’s het dreigende tekort aan bezorgers voor te zijn.

Omdat steeds meer bedrijven met bezorgdiensten werken, stijgt de vraag naar goed personeel. Alleen in Nederland zou de pizzaketen dit jaar al op zoek zijn naar drieduizend nieuwe bezorgers. Domino’s pizza wil het dreigende tekort aan bezorgers opvullen met de robot DRU (Domino's Robotic Skype), die vorig jaar werd ontwikkeld door de mensen achter Skype.  

Domino’s testte de technologie al in meerdere landen. Deze zomer hoopt de pizzaketen in Amsterdam een proef te kunnen draaien. Het is momenteel in gesprek met de Dienst Wegverkeer (RWD) voor de juiste vergunning en ontheffing. Eerder vandaag postte Domino's pizza op Facebook een video waarin de robot zijn eerste meters in Amsterdam maakt. 

De robot, die is ontwikkeld door de mensen achter Skype, kunnen een maximale snelheid behalen van 6 kilometer per uur. Verder bezorgen de robots niet verder dan één tot anderhalve kilometer van het filiaal. “We willen wel dat de pizza’s vers en warm bij de klant aankomen”, vertelt een woordvoerder aan het Parool.

Camera’s en sensoren zorgen dat de robots obstakels en mensen vermijden. Mocht er een onverwacht object opduiken, zoals een rollator of wegwerkzaamheden, dan wordt de route aangepast. Het oversteken lukt de robot nog niet zelfstandig. Een medewerker moet de robot op afstand besturen.

De robot beschikt over een compartiment waar de pizza in wordt bewaard. Een medewerker vergrendelt het compartiment bij vertrek. De klant ontvangt per sms een code om het compartiment te openen.

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren