Doek valt voor boodschappenservice Stockon
Last Mile 29.03.2019 | Branchenieuws

Doek valt voor boodschappenservice Stockon

Bezorgservice Stockon stopt er na een jaar mee. Het bedrijf startte veelbelovend onder de vleugels van PostNL, maar door het uitblijven van financiering is het nu genoodzaakt te stoppen. 

Dat meldt Stockon op de website. In 2017 startte Stockon als pilot van PostNL, toen nog onder de naam Stockit. De service richtte zich op het vullen van de voorraadkast. Consumenten konden een boodschappenlijst samenstellen van spullen die ze iedere twee weken wilden ontvangen. De lijst kon tussentijds worden aangepast. In eerste instantie bezorgde Stockit alleen houdbare producten, later kwamen daar versproducten bij.

Groei

Vorig jaar haalde PostNL de dienst uit de testfase. Onder de naam Stockon moest de boodschappenservice op eigen kracht opereren. Stockon poogde zich op verschillende manieren van spelers als Picnic of Albert Heijn te onderscheiden. Zo bezorgde het, in tegenstelling tot Picnic, in alle uithoeken van Nederland. Consumenten konden de CO2-uitstoot bovendien afkopen door bij te dragen aan groene projecten. 

Oprichter Stefan Bosman stelde begin deze maand tegenover Foodlog nog dat het als een 'speer groeide'. Bij het bedrijf werkten op dat moment twintig medewerkers. “Aan het einde van het jaar 2019 hopen we zestig man in dienst te hebben", aldus Bosman. 

Financiering bleef uit

De koek is nu echter op, concludeert Stockon. "We zijn al een tijdje bezig met een investeringsronde, maar het is niet gelukt om de financiering op tijd rond te krijgen. Hierdoor zijn we helaas genoodzaakt om deze beslissing te maken", luidt de verklaring. 

Doorstart

Het bedrijf zegt een doorstart niet uit te sluiten. "We gaan de komende tijd bekijken of het mogelijk is om onze service opnieuw te starten."

Plaats een reactie (0)

Reageren