‘Docdata wil te hoog bedrag voor voorraad’

Logistiekprofs op 18 January 2016

Logistiek dienstverlener Docdata eist een te hoog bedrag van leveranciers van V&D die hun voorraad nog moeten terugkrijgen. Dat stellen de curatoren van V&D in een brief aan de leveranciers, in handen van RTL Z. 

Docdata verzorgde voorheen de e-fulfilment van de webshop van V&D. Omdat V&D failliet is verklaard, is de webshop ook uit de lucht. De retailer is Docdata echter nog 1,5 miljoen euro verschuldigd. Docdata wil nu de voorraden, die officieel nog eigendom van de leveranciers zijn en niet van V&D, niet zomaar teruggeven.

Lees ook: Docdata grootste schuldeiser V&D

‘Verre van marktconform’ 
De logistiek dienstverlener stelde daarom dat de leveranciers hun voorraad konden ophalen bij het dc van Docdata in Waalwijk. De leveranciers moeten daarvoor wel een vergoeding betalen van 1,50 euro per item. Volgens Docdata gaat het om een redelijk bedrag, maar curatoren Kees van de Meenten en Hanneke de Coninck stellen dat dit bedrag verre van marktconform is. Docdata zou het drievoudige vragen van wat redelijk is.

Veel kosten voor Docdata 
Volgens Jack Heijkans, algemeen directeur en verantwoordelijk voor de Benelux organisatie van Docdata, is dit bedrag echter noodzakelijk om de kosten te dekken. “Wij moeten heel veel kosten maken om de artikelen te retourneren. We hebben hier 270.000 items van ruim honderd leveranciers, verspreid over twee locaties.” Met dit protest zouden de curatoren volgens Heijkans vooral de kosten voor V&D zelf omlaag willen brengen en niet zozeer voor de leveranciers. “We hebben namelijk ook nog veel goederen van V&D zelf in de distributiecentra liggen.”

Redactie LogistiekProfs