25.02.2015 | Branchenieuws

Docdata ondersteunt retailers met click & collect

Docdata gaat retailers ondersteunen met het realiseren van afhaalpunten. De logistiek dienstverlener rolt Click & Collect als eerste uit bij De Bijenkorf.

Volgens Docdata functioneren de afhaalpunten eigenlijk als 'mini-fulfilmentcentra'. Docdata Click & Collect werkt via een web-based applicatie. Als een bestelling wordt geplaatst, verzamelt het fulfilmentbedrijf de bestelling vanuit het magazijn. Deze worden dan naar filialen van de Bijenkorf gestuurd. Medewerkers van de Bijenkorf scannen deze pakketten bij binnenkomst met iPods en slaan daarbij ook de specifieke bewaarplek op, welke zijn gemarkeerd met barcodestickers van Docdata.

De klant ontvangt daarna bericht dat het pakketje in de Bijenkorf-vestiging naar keuze is gearriveerd. Deze neemt zijn orderbevestiging met QR-code mee naar de winkel, waarna deze door de winkelmedewerker wordt gescand. De code laat dan direct zien waar het pakket zich in het winkelmagazijn bevindt. Het artikel kan daarna ook weer in de winkel geretourneerd worden via het Docdata systeem.

Docdata Click & Collect is vanaf 1 maart beschikbaar in de Bijenkorf.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren