03.12.2014 | Branchenieuws

Docdata en PostNL drukker dan ooit door pakjesavond

Docdata krijgt in aanloop naar pakjesavond zo’n acht bestellingen per seconden binnen. En daar heeft ook PostNL het druk mee.

Tot vroeg in de ochtend gewerkt
Docdata is logistiek dienstverlener voor bol.com, waar tot gister zo’n 200.000 producten werden verkocht.  Michael Schaeffer van Bol.com stelt dat deze piek deels is te danken aan alle media-aandacht rondom het Sinterklaasfeest. Volgens Schaeffer staan bestellingen die tot 23.00 uur binnen komen, in minder dan een uur tijd bij de gereedstaande vrachtwagen. Dit zou op maandagavond, tijdens de absolute piek, niet helemaal gelukt zijn. Er moest tot vroeg in de ochtend gewerkt worden om alle bestellingen te verwerken.

Record voor PostNL
PostNL bezorgt niet alleen voor Bol.com, maar ook voor populaire winkels als Bart Smit en Intertoys. De bezorgdienst levert in een aantal dagen een recordaantal van 1 miljoen pakketten.  Maandagnacht werden deze pakketten in ongeveer 700 trailers naar één van de negentien soorteercentra gebracht, waar ze dinsdagochtend in bestelauto’s werden ingeladen.

Stijging laatste zes weken
In de laatste zes weken van het jaar bezorgt PostNL zo’n 30 tot 35 procent meer pakketten dan in de rest van het jaar. Het bedrijf denkt de komende weken nog een aantal keer de grens van 1 miljoen pakketten te overschrijven.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren