DL Logistics zet hele holding om naar nieuw softwarepakket

Logistiekprofs op 1 July 2022

DL Logistics zet al haar zes vestigingen om naar een nieuw softwarepakket van Boltrics. De logistiek dienstverlener hoopt hiermee meer eenheid in de werkwijze te creëren. 

DL Logistics en Boltrics starten met de implementatie van 3PL Dynamics in de vestigingen Schiphol, Bleiswijk en Vlaardingen. De overige drie sites volgen op korte termijn. 

Eenheid 

Met het nieuwe softwarepakket mikt DL Logistics op meer eenheid in de werkwijze van de zes vestigingen. “Door de werkprocessen te stroomlijnen verwacht DL op centraal niveau betere inzichten voor bedrijfsvoering te krijgen”, schrijft het bedrijf in een persbericht. Onderdelen als EDI-integraties en forwarding worden nu allemaal op elkaar afgestemd. 

Procesoptimalisatie

“De belangrijkste beweegreden voor deze overgang is procesoptimalisatie”, licht DL Logistics toe. “En wil je processen optimaliseren, dan is allereerst inzicht hierin noodzakelijk. Doordat al onze vestigingen verschillende werkwijzen hadden, hadden we geen centrale informatiebron. Het maken van betrouwbare analyses werd daardoor een tijdrovende aangelegenheid. De plannen die we nu met Boltrics gemaakt hebben, bieden heel veel hoop op dit vlak.”