DL Logistics Group wil meer vrouwen in de logistiek

Logistiekprofs op 9 July 2018

Logistiek dienstverlener DL Logistics Group hoopt meer vrouwen warm te maken voor de logistiek. Met een videocampagne wil het bedrijf laten zien dat de deur ‘wagenwijd openstaat’ voor vrouwen. 

DL constateert dat er nog steeds veel vooroordelen zijn omtrent vrouwen in de logistiek. “Vrouwen hebben nog vaak de indruk dat we dagelijks met zwaar tilwerk bezig zijn”, zegt Pieter Laban, eigenaar van DL Logistics Group. “Daarbij vinden sommige mannen nog steeds dat vrouwen niet in de logistiek passen omdat ze niet goed op een heftruck of vrachtwagen zouden kunnen rijden. Onzin natuurlijk, maar het is wel wat je om je heen hoort.”

Geen typische mannenfuncties

Het bedrijf verwacht de komende jaren behoefte te hebben aan personeel op allerlei functies, van plannen tot verkopen en inpakken. Daarbij zoekt het bewust naar zowel mannen als vrouwen. “We hebben geen typische mannenfuncties in ons bedrijf. Bovendien willen we graag het aandeel vrouwen in het bedrijf vergroten, omdat bewezen is dat dit zorgt voor een positieve dynamiek op de werkvloer en bedrijfscultuur.”     

Vrouwelijke medewerkers aan het woord

In een video van het bedrijf vertellen vrouwelijke medewerkers wat werken in de logistiek inhoudt. Daarnaast maakt het vlogs over werken in de logistiek, gemaakt door twee vrouwelijke medewerkers. “Vrouwen verdienen het om in het logistieke zonnetje gezet te worden. Logistiek is nu misschien nog een mannenwereld, maar onze deur staat wagenwijd open om hier verandering in te brengen.”