DJSI: PostNL behoort tot de meest duurzame logistieke bedrijven ter wereld

Logistiekprofs op 13 September 2018

PostNL is als enige Nederlandse transportbedrijf opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), een lijst die de meest duurzame bedrijven ter wereld toont.

De DJSI beoordeelt bedrijven jaarlijks op het gebied van werkgeverschap, milieueffecten en de maatschappelijke inzet. PostNL is al vaker opgenomen in de ranglijst. Andere Nederlandse bedrijven die hoog scoren op duurzaamheid zijn Ahold, Philips en ABN Amro. PostNL is als enige Nederlandse transportbedrijf opgenomen in de DJSI. Andere logistieke bedrijven zijn Deutsche Post, UPS en Air France-KLM. 

‘Sterk bewust van onze impact’

 “Als grootste post- en pakkettenbedrijf van de Benelux zijn we ons sterk bewust van de impact die we op de wereld om ons heen hebben en kúnnen hebben”, zegt ceo Herna Verhagen. “We zetten ons elke dag in om zelf of samen met partners stappen te zetten om onze processen en diensten te verduurzamen. Ik ben trots op de prestaties die we op verschillende plekken in ons bedrijf hebben neergezet de afgelopen tijd.” 

Duurzame maatregelen

In 2025 wil PostNL in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen in de ‘last mile’. Het bedrijf zet op grote schaal groen gas voertuigen en elektrische voertuigen in, zoals elektrische bakfietsen in binnensteden. Het nieuwe pakkettensorteercentrum in Apeldoorn dat in augustus 2018 zijn deuren opende heeft het hoogst haalbare BREAAM-certificaat Outstanding. Er wordt dan ook geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties, waaronder warmteterugwininstallaties, LED-verlichting en zonnepanelen.