DJSI: PostNL behoort tot de meest duurzame logistieke bedrijven ter wereld
13.09.2018 | Branchenieuws

DJSI: PostNL behoort tot de meest duurzame logistieke bedrijven ter wereld

PostNL is als enige Nederlandse transportbedrijf opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), een lijst die de meest duurzame bedrijven ter wereld toont.

De DJSI beoordeelt bedrijven jaarlijks op het gebied van werkgeverschap, milieueffecten en de maatschappelijke inzet. PostNL is al vaker opgenomen in de ranglijst. Andere Nederlandse bedrijven die hoog scoren op duurzaamheid zijn Ahold, Philips en ABN Amro. PostNL is als enige Nederlandse transportbedrijf opgenomen in de DJSI. Andere logistieke bedrijven zijn Deutsche Post, UPS en Air France-KLM. 

'Sterk bewust van onze impact'

 "Als grootste post- en pakkettenbedrijf van de Benelux zijn we ons sterk bewust van de impact die we op de wereld om ons heen hebben en kúnnen hebben", zegt ceo Herna Verhagen. "We zetten ons elke dag in om zelf of samen met partners stappen te zetten om onze processen en diensten te verduurzamen. Ik ben trots op de prestaties die we op verschillende plekken in ons bedrijf hebben neergezet de afgelopen tijd.” 

Duurzame maatregelen

In 2025 wil PostNL in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen in de ‘last mile’. Het bedrijf zet op grote schaal groen gas voertuigen en elektrische voertuigen in, zoals elektrische bakfietsen in binnensteden. Het nieuwe pakkettensorteercentrum in Apeldoorn dat in augustus 2018 zijn deuren opende heeft het hoogst haalbare BREAAM-certificaat Outstanding. Er wordt dan ook geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties, waaronder warmteterugwininstallaties, LED-verlichting en zonnepanelen.Plaats een reactie (2)

Reageren
 • joris van strien
  18.09.2018 - 11:25 uur | joris van strien

  lekker uitstoot vrij ook... die sloopkranen met 6 cylinder motoren zijn al maanden bezig en de stofzooi vliegt meters hoog de lucht in.
  en op dezelfde kavel wordt weer nieuw gebouwd dus het resultaat is nul komma nul, en een groter pand bouwen past niet op de kavel.
  hergebruik van bouwmaterialen en nog nieuwe alu kozijnen hebben ze nog nooit van gehoord.
  vervolgens komen die vrachtwagens ( het nieuwste van het nieuwste) weer voorbij geracet en na de laatste bocht moeten ze nog even de 80 km halen om vervolgens weer vol in de rem te moeten anders stuiteren ze niet op de weg maar er vanaf.
  veelal met medenemen van alweer de zoveelste nieuwe slagboom die net dichtgaat op het moment dat ze optrekken lol
  dit hele circus gaat dag en nacht door dus als je er langs moet sta je aanhoudend te wachten tot ze de rijbaan eindelijk hebben vrijgemaakt.
  ze denken allemaal dat ze nikki lauda heten trouwens en smijten ook vanalles uit het raam wat ze kwijt moeten.
  wat mij betreft verdienen ze de allerlaatste plaats op de ranglijst van mileubewuste bedrijven

 • joris van strien
  18.09.2018 - 11:13 uur | joris van strien

  duurzaam ?
  echt om te kotsen dit verhaal !!
  hebben jullie al in dordrecht gekeken op het industrieterrein daar waar ze een uitstekend pand slopen waar helemaal niets aan mankeert.
  1 grote milieu ramp vindt daar plaats waar ze een mega pand incl . aircos en kantoormeubilair tegen de vlakte maaien.
  met een paar technische oplossingen was het pand nog vele jaren duurzaam bruikbaar te maken maar in plaats daarvan gooien ze alles plat en begint de ellende weer opnieuw.
  oh oh wat zijn we toch duurzaam :-) wat een dikke onzin.