Dixons verder als webwinkel
03.03.2016 | Branchenieuws

Dixons verder als webwinkel

Nadat eerder warenhuis V&D omviel, is ook het (fysieke) doek gevallen voor electronicaketen Dixons. De winkels van de retailer zullen allemaal sluiten en het bedrijf gaat verder als internetwinkel. Enkele Dixons winkels zullen een doorstart maken onder de vlag van Phone House, iCentre of MyCom.

Dixons telde dertig vestigingen in Nederland. De werknemers van de keten kunnen voor een groot gedeelte elders aan het werk. Relevant Holdings, het moederbedrijf van Dixons, zal het personeel onderbrengen bij de overige formules van het bedrijf. Het bedrijf gaat de komende tijd fors investeren in de retailmerken. Eerder maakte Dixons al een doorstart nadat de winkelketen failliet werd verklaard. Relavant Holdings nam de winkels over, maar heeft nu besloten om de filialen te sluiten en ze om te dopen tot internet winkels. Volgens de eigenaar biedt een internetretailer het meeste perspectief.

Personeel behouden
Henk Kamsteeg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant, is blij dat het personeel niet op straat komt te staan, maar bij andere winkels een nieuwe baan aangeboden krijgt. Ik heb de nieuwe Dixons collega’s de afgelopen weken leren kennen als zeer bekwaam, gemotiveerd en bijzonder goed opgeleid, echte specialisten op het gebied van consumentenelektronica, met hart voor onze klanten. Ik ben dan ook blij dat we de meesten van hen voor onze formules weten te behouden.”

Winkel draaien goed
Relevant Holdings nam enkele maanden geleden ook iCentre over en die winkelketen draait goed. De integratie loopt volgens plan onder meer doordat er met de leveranciers, zoals Apple, goede afspraken zijn gemaakt. De winkels presteren boven verwachting en zodoende wordt binnenkort het assortiment uitgebreid met telefoonabonnement. Naast iCentre werden er nog meer winkels overgenomen van BAS Group, die onder meer Dixons in de portefeuille had. Het logistieke centrum in Almere wordt snel uitgebreid omdat het ook de voorraad van Phone House, Optie1, Typhone.nl en MyCom verzorgen. Nu worden iCentre en dixons al vanuit Almere bevoorraad.

Investeringen
Relevant Holdings zit niet stil in de komende periode, want de holding wil flink investeren. Het bedrijf wil zich richten op de vernieuwing van de fysieke winkelomgeving. Zo moet de klant altijd kunnen rekenen op vakkundig advies en wordt er een  omni-channel IT-omgeving geïntegreerd dat moet zorgen voor flexibiliteit bij het online en offline shoppen. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren