Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek

Logistiekprofs op 14 June 2018

Michiel Hensen en Sander Siemons hebben tijdens het vLm Management Congres de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek in de wacht gesleept. Hensen won met zijn onderzoek bij Agristo NV, terwijl Siemons zich onderscheidde met zijn scriptie voor ORTEC. 

Op woensdag 13 juni werden de prijzen uitgereikt tijdens het vlm Logistiek Management Congres. Winnaar van de bachelor werd Michiel Hensen van NHTV Breda University of Applied Sciences. Hij won met de scripte ‘Sales en operations planning van aardappelverwerking naar productieplanning bij Agristo NV.

Sander Siemons van de Tilburg University won de prijs voor de beste masterscriptie met zijn scriptie ‘Robust solutions of the vehicle routing problem with time windows bij ORTEC – Optimize Your World’. 

Jaarlijks looft vLm een prijs uit aan de schrijver van de beste bachelor- en masterscriptie met als hoofdonderwerp ‘logistiek’. De vereniging hoopt met deze prijs studenten en leerinstellingen te stimuleren een topprestatie neer te zetten en zo de kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen.

Bij de bachelorscriptie wordt vooral gekeken naar toegevoegde waarde voor de organisatie en oplossing van praktische problemen. Bij de masterscripties is een duidelijke bijdrage aan de wetenschap en innovatie van groot belang.

De jury stond dit jaar onder leiding van juryvoorzitters Stef Weijers (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en Wout Dullaert (VU Amsterdam) en kon deze editie kiezen uit maar liefst elf bachelor en veertien master scripties.