Dit zijn de winnaars van de IFOY Award 2019

Logistiekprofs op 29 april 2019 | 4 minuten leestijd

Voor de zevende keer werd dit weekend de IFOY Award uitgereikt. Onder meer Jungheinrich, Still en UniCarriers vielen in Wenen in de prijzen met hun intralogistieke oplossingen. 

De prestigieuze International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award wordt jaarlijks uitgereikt aan leveranciers met intralogistieke producten en oplossingen die wereldwijd hoge ogen gooien. Deze editie werden de oplossingen onderverdeeld in zes categorieën: Intralogistics Software, Warehouse Truck, AGV & Intralogistics Robot, Counter Balanced Truck, Special of the Year en Startup of the Year. 

Een overzicht van de winnaars en hun oplossingen: 

Intralogistics Software – Cargometer

Het Weense Cargometer won een award voor de On-the-fly Freight Dimensioning. De tool is in staat om vracht op bewegende vorkheftrucks te dimensioneren. De jury roemde de oplossing van Cargometer om zijn hoge klantvoordeel. Met de On-the-fly Freight Dimensioning kan de laadruimte in vrachtwagens worden geoptimaliseerd en kunnen vrachttarieven exacter worden berekend.

Warehouse Truck – Jungheinrich

De ETV 216i reachtruck van Jungheinrich werd bekroond tot meest innovatieve product in de categorie Warehouse Truck. De ETV 216i is de eerste reachtruck met een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. Volgens de jury betekent de innovatie een fundamentele verandering voor de reachtruck. “Deze ontwikkeling gaat veel verder dan simpelweg het veranderen van de batterij. Lithium-ion batterijen zijn lichter en kleiner dan loodzuuraccu’s, waardoor het apparaat opnieuw kan worden ontworpen.” 

Special of the Year – The Raymond Corporation 

De Raymond Corporation, een bedrijf uit de Verenigde Staten, werd dit jaar voor het eerst genomineerd voor een IFOY Award en ging direct met de winst naar huis. In de categorie Special of the Year won het bedrijf met de Raymond Virtual Reality Simulator. Met behulp van virtual reality brillen kan de rijvaardigheid van heftruckchauffeurs worden getraind en getest. 

AGV & Intralogistics Robot – Still 

Still won van andere AGV’s en logistieke robots met de Liftrunner. Deze AGV trekker kan automatisch laden en lossen. Het systeem wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en relatief lage investeringskosten, aldus de jury.

Counter Balanced Truck – UniCarriers

De prijs voor meest innovatieve vorkheftruck ging naar UniCarriers met de TX 3 3-wiel met een laadvermogen van 1,6 ton. De jury roemde de heftruck van UniCarriers om de combinatie van verbeterde ergonomie, goede zichtbaarheid, laag energieverbruik en een gebruiksvriendelijk elektrisch stuursysteem.

Startup of the Year – ProGlove

Startup van het jaar is ProGlove. Het jonge bedrijf viel in de prijzen met zijn gelijknamige oplossing: een slimme handschoen die barcodes en 2D codes kan scannen. Het jurycommentaar: “Technologisch gezien is het principe van de scanner met camera al langer bekend. De geminiaturiseerde implementatie in een robuuste behuizing ter grootte van een luciferdoosje is echter bijzonder knap.” 

Gerelateerde artikelen