Dit zijn de genomineerden voor de Prijs Veiligste Magazijn

Logistiekprofs op 1 July 2022

De genomineerden voor de Prijs Veiligste Magazijn zijn bekend. Vijf bedrijven maken in februari kans op het goud, zilver en brons. Terug van weggeweest is de categorie kleine magazijnen. 

In de categorie kleine magazijnen (25 medewerkers of minder) zijn Smurfit Kappa Zedek en Synerlogic genomineerd. De overige drie genomineerden vallen in de categorie grote magazijnen (meer dan 25 medewerkers): Valeo Service, Bosch Thermotechniek en Albert Heijn.

De Prijs Veiligste Magazijn is door BMWT, evofenedex en Tempo-Team ingesteld om de veiligheid in de logistiek een extra impuls te geven. Op 6 februari 2020, tijdens de Dag van het Magazijn, wordt de prijs voor de veertiende keer uitgereikt. 

Jurybezoek

Alle genomineerden hebben een uitgebreide audit ondergaan waarin verschillende aspecten van veiligheid aan bod zijn gekomen. Denk aan naleving van wet- en regelgeving, technische voorzieningen, processen en procedures, ergonomie, menselijk gedrag en werkklimaat. In oktober bezoekt de jury de magazijnen van de genomineerden, waarna onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam de prijzen worden verdeeld. 

Goud, zilver, brons

In elke categorie kunnen deelnemers een gouden, zilveren of bronzen beoordeling krijgen. Aan iedere beoordeling is ook een geldbedrag gekoppeld, bedoeld om de veiligheidscultuur in het magazijn verder te versterken.

Afbeelding: Bausch Health in Schiphol-Rijk, dat vorig jaar het goud in de wacht sleepte.