Dit is de nieuwe ‘pakketjesmachine’ van Coolblue

Logistiekprofs op 7 December 2017

Coolblue heeft een nieuwe verpakkingsmachine geïnstalleerd in het distributiecentrum in Tilburg. De machine, die 200 meter lang is, kan tot 20.000 pakketten per dag verpakken. Het nieuwe apparaat draagt bovendien bij aan de duurzaamheidsambities van Coolblue. 

De e-commercegigant verwacht dat er 10 tot 15 procent minder vrachtwagens hoeven te rijden door de installatie van de zogeheten ‘Sealed Air’. De machine meet namelijk de hoogte van elke bestelling en vouwt daar een deksel omheen. Door deze op maat gemaakte verpakking, vermindert Coolblue het aantal ritten en bespaart het 90 procent opvulmateriaal. 

Lees ook: Coolblue geeft een kijkje in megamagazijn

De machine verwerkt bijna 1 seconde per pakketje en zal 90 procent van alle Coolblue-bestellingen verpakken. Overigens hoeven magazijnmedewerkers met de komst van de volautomatische verpakkingsmachine niet te vrezen voor hun baan. Het distributiecentrum van Coolblue wordt momenteel uitgebreid met drie hallen. Deze extra vierkante meters bieden werk aan honderden extra magazijnmedewerkers, zo stelt ceo Pieter Zwart in de video.