Dit is de nieuwe logistieke robot van Zalando

Logistiekprofs op 1 July 2022

Zalando zet logistieke robot TORU de komende maanden aan het werk. In het magazijn in het Duitse Erfurt helpt de robot met orderpicking. 

Zalando test de robot, die werd ontwikkeld door startup Magazino, tot eind mei. De eerste bestellingen zijn al verwerkt, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. 

In tegenstelling tot andere robottechnologieën, die alleen hele ladingdragers zoals pallets of dozen kunnen verplaatsen, beschikt de TORU-robot over intelligente cameratechnologie waarmee het individuele objecten kan detecteren, grijpen en vervoeren. De robot kan voor Zalando schoenendozen en kleding picken. In de interne bergruimte van de robot worden de items opgeslagen. Tijdens zijn tocht door het magazijn kan de robot meerdere items of orders meenemen.

Sensoren zorgen ervoor dat de robot obstakels op de weg herkent, inclusief passerende werknemers. Hierdoor zijn reflectoren of markeringen op de vloer overbodig. 

Autonome pickrobot

“We zijn momenteel aan het testen hoe we Toru kunnen gebruiken als autonome pickrobot en kunnen integreren in bestaande processen”, vertelt Carl-Friedrich zu Knyphausen, hoofd van logistics development.

Investering in Magazino

Zalando investeerde eind maart in startup Magazino. “Onze investering in Magazino geeft ons toegang tot een toonaangevende technologie die zeer verenigbaar is met onze bestaande infrastructuur en flexibel kan worden ingezet om medewerkers in onze distributiecentra te ondersteunen”, zei David Schröder, Senior Vice President Convenience bij Zalando toen over de investering.