Distributiecentrum Nedcargo in Alphen definitief van de baan
Bouw & Vastgoed 23.04.2018 | Branchenieuws

Distributiecentrum Nedcargo in Alphen definitief van de baan

Het distributiecentrum van Nedcargo in Alphen aan de Rijn is definitief van de baan. De logistiek dienstverlener zou er - na maandenlang gesteggel - niet uit zijn gekomen met de gemeente. 

Nedcargo was voornemens om naast containerhaven 'Alpherium' op bedrijventerrein Steekterpoort een distributiecentrum te bouwen. Een nieuwe logistiek centrum naast de haven zou vervoer over water stimuleren. Nedcargo verwachtte hiermee tot 10.000 vrachtwagenritten per jaar te kunnen besparen. 

'Onoverbrugbaar' verschil

De logistiek dienstverlener was echter niet bereid om de gevraagde grondprijs van 199 euro per vierkante meter te betalen. Nedcargo wilde maximaal 160 euro per vierkante meter betalen voor het kavel van zes hectare. Volgens het college van burgemeesters en wethouders was het verschil 'onoverbrugbaar'. Er zouden logistieke bedrijven zijn die de gevraagde huurprijs wel willen betalen. "Er zijn twee grote bedrijven kandidaat die onder meer in het havengebied van Rotterdam zitten en ook op andere plekken in het land. Zij vinden de prijs die Alphen vraagt wel acceptabel. Op andere locaties in Nederland wordt meer geld gevraagd", aldus wethouder Gerard van As tegenover het Leidsch Dagblad. 

Komst distributiecentrum al langer onzeker

Het geplande distributiecentrum van Nedcargo zorgde al langer voor onrust in de gemeente. In 2016, toen Nedcargo de plannen voor het nieuwe dc bekend maakte, maakten bewoners bezwaar. Zij vreesden voor overlast door de werkzaamheden. Het gemeentebestuur gaf toch toestemming voor de bouw van het pand van 60.000 vierkante meter.

Toen de klant voor wie het distributiecentrum bedoeld was begin dit jaar afhaakte, kwam ook de overeenkomst van Nedcargo en de gemeente Alphen aan den Rijn op losse schroeven te staan. De gemeente deed Nedcargo vervolgens een nieuw aanbod om de grond te kopen, maar dat heeft niet tot een overeenkomst geleid. 


Plaats een reactie (0)

Reageren