Distributiecentrum Lidl blijft voorlopig dicht
Bouw & Vastgoed 12.11.2019 | Branchenieuws

Distributiecentrum Lidl blijft voorlopig dicht

Het nieuwe distributiecentrum van Lidl in Roosendaal is al maanden klaar, maar blijft voorlopig ongebruikt. De opening van het e-fulfilmentcentrum is met een jaar uitgesteld omdat de supermarktketen zich eerst wil focussen op ontwikkeling van het online platform. 

Dat zegt woordvoerder Christine Braun van Lidl tegen BN de Stem. Het pand van 56.000 vierkante meter is gebouwd voor de fulfilment van Europese online bestellingen van Lidl. De opening van het distributiecentrum stond in eerste instantie gepland voor 2018. Een jaar na de oplevering staat het pand er echter ongebruikt bij. 

De supermarktketen was de afgelopen maanden wel personeelsleden aan het werven voor het dc, dat plaats moet bieden aan 1200 werknemers. Half oktober kregen deze kandidaten echter te horen dat hun baan voorlopig niet doorging, omdat Lidl de opening opschortte. 

Lidl erkent tegenover BN de Stem dat de opening van het distributiecentrum met een jaar wordt uitgesteld. "Onze internationale organisatie heeft besloten eerst het online platform verder te ontwikkelen alvorens dit distributiecentrum in gebruik te nemen. Daar is extra tijd voor nodig", aldus de woordvoerder. 

De supermarktketen zegt te betreuren dat de beslissing heeft voor medewerkers die in Roosendaal aan de slag wilden gaan. "Onze internationale organisatie heeft er dan ook alles aan gedaan om hen zo veel mogelijk tegemoet te komen.” Er zou gewerkt worden aan een schadevergoeding voor gedupeerde medewerkers. 

Afbeelding: Goran Bogicevic / Shutterstock.com


Plaats een reactie (0)

Reageren