Distributiecentrum Bol.com wint internationale innovatieprijs

Logistiekprofs op 10 March 2017

Bol.com is met zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk in de prijzen gevallen tijdens de BREEAM Awards. In Londen nam de webwinkel de prijs in ontvangst voor het meest duurzame en innovatieve distributiecentrum.

Opvallend is dat de prijs werd toegekend, terwijl het gebouw nog in aanbouw is. Naar verwacht wordt het nieuwe distributiecentrum eind dit jaar opgeleverd.

In de categorie Industriële gebouwen ging Bol.com er met de prijs vandoor. De jury roemde het gebouw vanwege de opschaalbaarheid, de manier waarop CO2- uitstoot wordt gereguleerd door middel van vijf windturbines en de focus op een gezonde werkomgeving voor medewerkers.

Docdata
Het nieuwe distributiecentrum is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout en FKG architecten aan de zaan en wordt gerealiseerd door aannemer Van Wijnen Rosmalen. In totaal zullen er in het gebouw van circa 50.000 vierkante meter grondoppervlak zo’n 2000 mensen aan de slag gaan. Docdata blijft ook op deze locatie verantwoordelijk voor het magazijnpersoneel en de dagelijkse leiding.