17.12.2015 | Branchenieuws

Distributiecentra Heineken voorzien van zonnepanelen

Heineken investeert massaal in groene energie. De Nederlandse bierbrouwer heeft op acht verschillende distributiecentra zonnepanelen laten plaatsen. In totaal zijn er 12.000 panelen geïnstalleerd.

Op het dak van distributiecentra in Amsterdam, Deventer, Heerlen, Rotterdam, Houten, Etten-Leur, Oss en Drachten heeft de bierbrouwer in zonne-energie geïnvesteerd. Daarmee wordt 3 megawatt aan vermogen opgewekt. Op die hoeveelheid energie kunnen ongeveer 800 huishoudens draaien. 

Klimaatneutraal
Heineken is een groene weg in geslagen en wil minder CO2 uitstoten. In een persbericht schrijft het bedrijf: “De plaatsing van de zonnepanelen past helemaal binnen de ambitie om in 2020 voor de horecadistributie in de grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport. De door de zonnepanelen opgewekte stroom zal namelijk onder meer worden gebruikt voor het opladen van de accu’s van de tien elektrische vrachtwagens die in 2016 voor de vestigingen Amsterdam en Rotterdam gaan rijden.”

Met de opgewekte energie kan Heineken elektrische vrachtwagens en heftrucks laten rijden. Bovendien kan de energie voorzien in de benodigde stroom. Zo zijn de distributiecentra van Heineken nu voor 75 procent klimaatneutraal. 

Andere alternatieven
Naast zonne-energie maakt Heineken ook gebruik van verschillende andere duurzame energiebronnen, zoals biogas uit de waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en Den Bosch, waterkracht in Wijlre en windenergie in Den Bosch. Ook worden medio 2016 vier windturbines in Zoeterwoude in gebruik genomen. Deze windturbines met een gezamenlijke capaciteit van 12 megawatt gaan voor ruim 40 procent in de energievoorziening van de brouwerij voorzien.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren