Distributiecentra Emté gaan toch sluiten
Warehousing 04.10.2018 | Branchenieuws

Distributiecentra Emté gaan toch sluiten

De distributiecentra van Emté sluiten hun deuren nu de supermarktketen is overgenomen door Jumbo en Coop. De nieuwe eigenaren hebben geen interesse in de locaties in Kapelle en Putten. 

Emté is sinds begin dit jaar in handen van Jumbo en Coop. Dat Jumbo en Coop de winkels van Emté wilden ombouwen was al duidelijk, maar onbekend was nog wat er met de distributiecentra ging gebeuren. Nu blijkt dat de logistieke centra van Emté niet in de toekomstplannen van de nieuwe eigenaar passen. De locaties in Kappelle en Putten sluiten daarom in 2019 hun deuren. 

Sluiting dc's in 2019

De sluiting van het dc in Kapelle staat gepland voor februari 2019. De winkels die tegen die tijd nog niet zijn omgebouwd naar de nieuwe formule worden vanaf dan bevoorraad vanuit het distributiecentrum in Putten. Voor deze locatie valt het doek in juni 2019. Rond die tijd sluit ook het hoofdkantoor. 

Banenverlies

De supermarktketen acht het niet onwaarschijnlijk dat werknemers de komende periode hun baan verliezen. Zij krijgen wel de mogelijkheid om intern te solliciteren op een baan bij Jumbo of Coop. "We gaan medewerkers zoveel mogelijk van werk naar werk begeleiden. Er is bijvoorbeeld outplacement beschikbaar en er zijn opleidingsmogelijkheden", stelt Emté tegenover het FD. "Ook krijgen de medewerkers toegang tot vacatures bij de twee aandeelhouders: Jumbo en Coop."Plaats een reactie (0)

Reageren