'Directeur Van Wanrooy Transport zat om de tafel met beruchte drugsbende' Afbeelding ter illustratie © Shutterstock
Transport & Distributie 04.09.2018 | Branchenieuws

'Directeur Van Wanrooy Transport zat om de tafel met beruchte drugsbende'

De directeur van Van Wanrooy Transport wordt beschuldigd van cocaïnehandel. Volgens de Colobiaanse krant El Colombiano onderhield Paul van W. nauwe banden met de Clan del Golfo, de grootste drugsbende in het land. 

Inval bij Van Wanrooy na cocaïnevondst 

De politie deed vorige week een inval bij Van Wanrooy Transport in Oosterhout, nadat er binnen een week twee ladingen van respectievelijk 3.500 en 4.000 kilo cocaïne in de Antwerpse haven waren gevonden. De ladingen hebben een geschatte straatwaarde van 300 miljoen euro. De politie volgde het transport van Antwerpen naar Oosterhout en kwam zo uit bij Van Wanrooy. Er werden vier medewerkers en een ex-medewerker gearresteerd, waaronder directeur en eigenaar Paul van W.

Colombiaanse pers: Van W. zat om de tafel met bende

El Colombiano schrijft dat de directeur rechtstreeks zaken deed met het beruchte Clan del Golfo. In Panama zou hij enkele leden van de bende hebben ontmoet. In berichten aan de drugsbende schreef Van W. onder meer: "Ik heb witte bananen nodig. Wanneer stuur je ze mij?"

'Wat als dit verkeerd begrepen geruchten zijn?'

De advocaat van Van W., Inez Weski, hekelt het feit dat het Openbaar Ministerie informatie over de verdachte naar buiten heeft gebracht. Tegen Omroep Brabant zegt Weski: "Het is ongelofelijk dat het Openbaar Ministerie die vrijheid neemt. Ondertussen ontstaat er door het nieuws vanuit Colombia een bepaald beeld van mijn cliënt dat zich nestelt in het geheugen van iedereen die dat leest. Wat nu als dit verkeerd begrepen geruchten zijn? En ik ben machteloos, want ik kan er niets over zeggen."

Van Wanrooy eerder al verdacht

Van Wanrooy Transport werd in 2011 al verdacht van drugssmokkel, nadat er drugs in de Rotterdamse haven werd onderschept. Die drugs belandde via een andere vervoerder op het terrein Van Wanrooy. Begin 2014 werd Van W. alsnog vrijgesproken, nadat de beschuldigingen aan het adres van Van W. te licht werden bevonden. 


Plaats een reactie (0)

Reageren