Dillewijn Zwapak centraliseert logistiek in geautomatiseerd dc
Bouw & Vastgoed 08.10.2019 | Branchenieuws

Dillewijn Zwapak centraliseert logistiek in geautomatiseerd dc

Dillewijn Zwapak heeft in Amstelveen een nieuw distributiecentrum betrokken. De groothandel in verpakkingsoplossingen was op zoek naar een grotere opslagcapaciteit en besloot daarom vier magazijnlocaties te consolideren in één geautomatiseerd distributiecentrum. 

Dillewijn Zwapak levert verpakkingsoplossingen voor de hele supply chain van bloemen en planten. Alle orderstromen worden vanaf nu in één centraal magazijn met een hoogte van achttien meter verwerkt. 

Digitalisatie en automatisering

Om te voorkomen dat het structurele tekort aan logistiek personeel de groei van Dillewijn Zwapak belemmert, zijn alle logistieke processen door partner Dematic zoveel mogelijk gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Op de locatie zijn drie logistieke concepten geïntegreerd; volledig geautomatiseerde pallet in- en uitslag, semi-automatisch colli picken en semi-automatisch producten picken. 

Het distributiecentrum beschikt over magazijnstellingen voor bijna 12.500 palletposities, negen AGV’s, een conveyor om de pallets in te voeren en te controleren, een geautomatiseerd paternoster orderpicksysteem en een EWMS. ”Door alle informatie en logistieke handelingen te digitaliseren, zijn onze processen en supply chain beter inzichtelijk en efficiënter geworden. Verder anticiperen wij voor de toekomstige bedrijfsgroei op het toenemende tekort aan logistiek personeel in deze regio", aldus Mark de Krosse, Managing Director bij de Van Dillewijn Group.  


Plaats een reactie (0)

Reageren